У МОН планують збільшити зарплати молодим вчителям

Розрив між зарплатою молодого вчителя та досвідченого педагога має бути меншим, ніж зараз, тому у найближчі два роки Міністерство освіти і науки України планує розробити нову систему оплати праці. Про це на прес-сніданку щодо старту Global teacher prize Ukraine-2018 заявила очільниця МОН Лілія Гриневич, повідомляє портал «Нова українська школа».

«У нас дуже велика різниця між оплатою молодого вчителя, який прийшов після університету, і зрілого. Це виправдано, але не настільки, як воно є сьогодні. Тому що молодий вчитель приходить і отримує 4,5 тисячі гривень (це після всіх підвищень). А вчитель з великим стажем, високою кваліфікаційною категорією і ще, крім того, більшим навантаженням, ніж ставка, може заробити 10 тисяч гривень», – зазначає Гриневич.

Міністр констатувала, що молодих вчителів не мотивує їхня зарплатня, тому вони йдуть з професії навіть тоді, коли б хотіли продовжувати працювати.

«Нам потрібно пропрацювати нову систему оплати праці. Це ми зможемо зробити не раніше, ніж через рік-два – це довгий процес. Але потрібно зробити так, щоб цей розрив був меншим», – наголосила міністр.