Типові меню, нові гігієнічні вимоги до харчоблоків та державний контроль якості продуктів – у серпні в Україні розпочинається реформування системи шкільного харчування. Відповідний план заходів затвердив Кабмін, повідомляється на сайті Мінекономіки.
Згідно з цим планом, у 2020 році мають бути розроблені і затверджені:
– норми та порядок організації харчування учнів;
– типові двотижневі меню;
– санітарний регламент закладів середньої освіти;
– гігієнічні вимоги до харчоблоків закладів середньої освіти;
– методичні настанови щодо застосування системи безпечності харчових продуктів у закладах освіти;
– методологію здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.
Передбачається, що потягом наступних 2,5 років у школах буде здійснена модернізація всіх харчоблоків.
Також у плані прописано запровадження державного моніторингу продуктів, які постачаються до закладів середньої освіти. Цей моніторинг здійснюватиметься на постійній основі.
Останні коментарі