Безлактозне молоко та соняшникова олія: внесено зміни до норм харчування у школах

Розширено перелік продуктів, які можна використовувати для організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення й відпочинку. Відповідні зміни до норм харчування прописані в постанові, яку 28 липня ухвалив уряд, повідомляє пресслужба Кабміну.

Зокрема, групи продуктів, що використовуються для приготування їжі в школах, садках і дитячих таборах, доповнено такими позиціями:

  • олія соняшникова та кукурудзяна,
  • зернові культури (наприклад, гречка),
  • плоди сушені (наприклад, шипшини),
  • молоко безлактозне.

«До внесення змін дозволялось використовувати лише рафіновану олію, що містить більше ніж 50 відсотків мононенасичених жирів і менше ніж 40 відсотків поліненасичених жирів. Під зазначені характеристики соняшникова олія не підпадає», – пояснили в Кабміні.

У постанові також уточнено кількість певних груп харчових продуктів і частоту їх включення до певних прийомів їжі. Наприклад, сік можна давати на сніданок, обід або вечерю.

Крім того, для організації дієтичного харчування розширено інформацію про вміст глютену в продуктах.